lauantai 2. maaliskuuta 2013

Blogi.. pitkästä aikaa

Aika on mennyt vauhdilla. Viime syksy meni työn merkeissä osin ulkomaan komennuksella, sitten työpaikalla järjestellessä asioita. Ylitöitä saa painaa tänäkin päivänä. Tätä kirjoittaessa on jo maaliskuu, omilla koirilla liikkuminen on ollut ehkäpä yllättäen hieman aktiivisempaa kuin aikaisempina vuosina samoihin aikoihin.

Yhteenvetona muutama sana viime kaudesta:

Pertin kausi päättyi kesken elokuussa omituiseen ontumiseen, joka onneksi meni ohi syksyn aikana ja sai vielä loppumetreillä juostua yhden startin makkarajuoksuissa ilman ongelmia. Nyt koiralla on ehkä hieman liikaa painoa kerääntynyt, mutta katsotaan miten veteraanin kausi lähtee kulkemaan. Päätavoite kaudessa on muutama sijoituslähtö. GRL vetsku-SM, mutta tärkein tehtävä on toimia nuorten koirien koejuoksukaverina tarvittaessa.

Martan kausi alkoi yllättävän hyvin. Pentujen jälkeen palautuminen oli onnistunut hyvin ja heti alkukaudesta lähti kulkemaan ihan kohtalaisia aikoja. Tiedossa oli, että kausi keskeytyy juoksuihin ja näin kävikin heinäkuussa. SM-kisoihin osallistuttiin kuitenkin, mutta vaikka edellisen viikon harjoituksissa oli vielä kulkenut ihan hyvin, niin muutama välipäivä vei vauhdin pois. Tätä se nartun kanssa harrastaminen on.. Loppukaudesta tuli juostua muutama startti, ja lokakuussa juostu sijoituslähtö näyttikin jo hyviä merkkejä mutta kausihan päättyi siihen. Martan juoksua odotetaan alkavaksi nyt keväällä, joten alkukausi mennään vielä hiljaa, mutta eiköhän vauhti kesän aikana nouse omalle tasolleen. Kauden tavoitteena osallistua loppukauden arvokilpailuihin.

Stellan ensimmäinen kausi alkoi hyvin. Koejuoksujen jälkeen whippet ratamestaruuskilpailuissa heti starttivoitto ja aika 23.35 näytti hyvältä. Heinä-elokuussa arvioin väärin Stellan käyttämän rasvan määrän ruuassa ja koiralta ikävä kyllä paino tippui alaspäin liian paljon. Massakuuri heti perään ei tuntunut järkevältä, mutta se kuitenkin auttoi. Loppukausi meni vähän ailahtelevammin, mutta muutama hyvä startti osui kohdalleen. Stella ei vielä kuitenkaan ole ihan valmis juoksija. Välillä ruuhkatilanteet tuottivat ongelmia. Stellan pitäisi saada alkukaudesta heti lähtöjä alle ja kunto kohdilleen. Juoksut tulevat odotettavasti heinäkuussa, joten kausi päättyy siihen. Tavoitteena kaudesta oma ennätys ja osallistumiset alkukauden arvokilpailuihin.

Hilkka harjoitteli kaupissa moottorivieheen perässä ja kauden lopussa juostiin koko sprinttimatka suoraan kopista. Makkarajuoksuissa Hyvinkäällä aika 20.25 sek tuntui ihan hyvältä. Katsotaan kuinka pää kestää ensikaudella. Hilkan tavoite saada kilpailukirjat, kesän edetessä kilpailuihin ja katsotaan mitä koirasta tulee.

Kaikki Martan pennut ottivat tuntumaa vieheeseen kauden päätteeksi. Nalle ja Nikita kaupin makkarajuoksuissa 280 m Nalle: 20.55 sek ja Nikita 19.91 sek. Seuraavana päivänä Kake oli Hyvinkään makkaroissa sama matka aikaan 19.91 sek. Hyvin tasaista porukkaa tuntuu olevan. Kike osallistui Möllinmaastoihin makkarajuoksujen sijaan, ja sijoittui pentujen neljänneksi pisteillä 248p 17 koiran luokassa. Kaikki ovat siis hyvin osoittaneet viettinsä. Kaikki Martan pennut myös mitattiin Tammikuussa ja koirat mahtuivat reippaasti mittatikun alle.

Kake eli Carpe Diem: 49,2 cm
Nalle eli Semper Paratus: 49,4 cm
Nikita eli Festina Lente: 46,1 cm
Kike eli Semper Fidelis: 46,2 cm
Hilkka eli ex Visu Amor: 46,5 cm

Pojat menevät uudelleen mittaukseen 24 kk ikäisenä, mutta tyttöjen mittaukset olikin sitten tässä.

1 kommentti:

  1. Hyvin jäi kaikki mittaan, hienoa! Hirmu nättejä kaikki lapset, mukavaa kun niitä päässee ihastelemaan ensi kauden mittaan. Tsemppiä ja kilpakentillä nähdään.:)

    VastaaPoista