keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Kilpailukauden avaus

Kilpailukausi alkoi meillä Pertin osallistumisella elämän ensimmäiseen maastokilpailuun Iitissä 6.5. Pertti otti heti alun jälkeen kunnon oikasun ja pari seuraavaa mutkaa meni pitkäksi. Näin ollen tuomarit eivät ilahtunut näistä linjoista ja palkitsi juoksun yhteispistein 179p sijoitus oli sarjan viimeinen eli 11/11. Loppuosa radasta meni jo mukavemmin ja linjat rupesi löytymään. Ehkä finaalikierros olisi mennyt paremmin, mutta sinne ei ollut asiaa. Katsotaan Pertille kesän mittaan toinen maastokisa, kun sellanen osuu kohdalle.


Tytöt aloittivat kauden Kaupin ensimmäisissä harjoituksissa 280 m matkalla, jonka he juoksivat yksin harjoitusmielessä. Armi lähti ensimmäisen kerran suljetusta kopista, kopissa pyörimisen johdosta lähtö viivästyi ja käsiaika painui 22.2 sekunnin paikkeille. Stella lähti suljetusta kopista, jota olimme harjoitelleet jo viime vuonna ja tänä vuonna Pinsiön vetosuoralla. Startti osui hyvin kohdille. Mutta juuri juoksuista toipumisen jälkeen aika ei vielä ollut paras mahdollinen, eli käsiaika oli 19.7 sek. Martta oli etukäteen suurin kysymysmerkki, sillä talven synnytyksen ja lisäpainon ja laihdutuksen jälkeen ei tiedä nykykuntoa. Innokkuutta löytyi, jopa enemmän kuin viime kaudella. Lähtö osui ihan nappiin käsiaikakin oli hyvän tuntuinen 18.9 sek. Olosuhteisiin nähden hyvä aika.


Kauppiin on viimekaudesta lisätty uutta hiekkaa radan ollen vähän erikunnossa kuin viime syksyn makkarajuoksuissa. Todellinen kunto näkyy ensimmäisissä kisoissa.


Kausi jatkuu meillä harjoituksilla Martan, Pertin ja Armin osalta. Stella saa ruveta juoksemaan koejuoksuja. Kisaikä Stellalla ja Armilla saavutetaan kesäkuun aikana. Seuraavat kisat ovat tämän suunnitelman mukaan Pertillä ja Martalla Kaupin 23.5. ja Hyvinkään 27.5.


Sami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti